tisdag 11 oktober 2011

Varför finns inte ekologiskt kyckling att köpa?






Kycklingar uppodlas i stora fabriker med endast en A4-sida som livsyta. Dessa broiler är framavlade för att snabbt öka i vikt och kan inte leva mycket längre än till den i förväg planerade slaktdagen. Djuren sopas upp av sopmaskin och in på ett band där de automatiskt dödas, halshuggs och slaktas. Det händer att djuren slaktas levande. Mat som framställs på detta sätt är inte hälsosam.
Min fru och jag har beslutat att endast äta ekologiskt kyckling som växer upp under naturliga former. Vi försökte då köpa en ekologisk kyckling men vare sig CitiGross, ICA Erikslund eller Coop i Stenby hade sådan att sälja. Det är skandal att i en Fairtrade kommun inte dessa företag tillhandahåller ekologisk kyckling. Efterfrågan är för liten säger personalen i butikerna. Det gäller nu att från neutrala organ informera konsumenterna om hur kycklingarna har det och då väljer man nog ekologiskt.

Inga kommentarer: